Benny Willekens

• drums

. backings

 

Benny drumt strak,

energiek, muzikaal,

to the point.

 

 

 

 

Kathleen Swaans

• zang

• bass

 

Kathleen grijpt met haar krachtige stem iets harder naar de keel van de toehoorder.

BIO

 

Een vastberaden intuïtief proces van creëren. Sterke eenvoud, krachtige vertolkingen. Elke keer opnieuw verwonderd en overdonderd door hun eigen creaties.

Everlasting Happyland is een verhaal van twee hartsvrienden die op een podium (alleen nog maar dichter naar elkaar toe) groeien. Ze kunnen en willen niet zonder elkaar. Magic in Music.

 

Invloeden? Alles... wat ze voelen, zien, horen, vertrekkend vanuit hun zetel/ ziel.

Kathleen en Benny vormen een hardwerkende band. Spleen - Benzedrine - Blank - Green Light Dynamite - Diligitis zijn muzikale projecten waarmee het duo zich de voorbije jaren een plaats op de podia wist te veroveren. Anno 2023 hebben ze zichzelf opnieuw uitgevonden.

 

Everlasting Happyland klinkt dynamischer dan ooit tevoren. Kathleen speelt nu ook basgitaar en zorgt hierdoor voor een gevoelige verandering in de composities van Benny en voor een totaal nieuwe vibe, een chemie dat zich live nog sterker laat voelen.

Daar waar Benny ritmisch energiek en klokvast als een machine alles op zijn pad platwalst brengen de krachtige zangpartijen van Kathleen lyrische vertolkingen van de pijnlijke thema’s die hun teksten kenmerken.

 

Met een indrukwekkend gemak zet Everlasting Happyland een emotionele intensiteit neer. En dat brengen ze visueel met veel plezier. Inhoud en vorm zijn in hun songs en performance vaak elkaars tegenpolen.

 

Los van de mainstream zorgt de virtuele muzikale ondersteuning voor een rock/elektronische hybriditeit. Structureel vinden ze hun roots in duidelijk gestructureerde rocksongs daar waar hun sonisch palet kenmerken van deze tijd verkent. Industrieel, experimenteel en ruimtelijk geïnspireerde composities

 

Everlasting Happyland, our love for music is a big donut!


HOME